Oteller misafirperverliği için inşa edilmiştir, Çamaşır yıkamak için değiller. Çamaşırhane bölümü kurma sebebi maliyeti düşürmek için olsa da aslında extra maliyet çıkarmaktadırlar. Aslında bu, Yıkama Döngüsü Çamaşırının yıpratılmasına yol açan bir tavırdır. Hem yıkama kalitesi, hem eğitimli personel bulunduramama nedeniyle çamaşırlar istenen kalitede yıkanamamaktadır. Bununla birlikte çamaşırlar kullanılan deterjanlar yüzünden eskimeleri hızlandırılmaktadır. Firmamız otel ve restorantlar gibi endüstriyel çamaşır yıkamalarda uygun fiyat politikası izlemekte olup kaliteli yıkama yapılmaktadır.

Otel çamaşırhanelerinde üstün temizlik

Aktif olarak çalışan çamaşır yıkama işletmeleri, pahalı ve zaman alıcı olduklarını bilmektedir. Ancak çoğu durumda ekipman, hizmet verdikleri oda sayısı ile doğru boyutta değildir. Çamaşırhane hizmeti danışmanlık ajansı EXPRESS Yıkama firma operasyonlarından biri olan Rasim Kılıç''a göre, 200 ila 450 oda arasındaki orta ölçekli otellerin çoğunluğu stoklanmış çarşafların üstesinden gelmek için gerekli ekipmana sahip değildir ve bu da daha uzun ve pahalı bir yıkama döngüsüne yol açmaktadır.
Oteller artık her gün yıkanması gereken yorganlara sahiptir. ” Bu nedenle uzun vadede maliyet açısından kendi bünyelerinde çamaşırhane kurmaları ve yıkamaları avantaj sağlamamaktadır.
 
EXPRESS Yıkama Yetkilisi  yeni bir kurutucuya yatırım yapacağı örneklere atıfta bulunarak, uygunsuz yükseltmelerin tuzaklarına karşı uyarıda bulundu. Daha fazla çamaşırları bir defada temizleyebilen daha güçlü bir yıkayıcı, sadece işini yapmakla kalmayıp, hem kendi hem de kurutduğu çamaşırın zarar görmesini engelleyecek yetersiz bir kurutucu için sorun yaratır.
“Eğer bir çamaşır makinesinde 100 liralık keteyi temizlemek için tasarlanmış bir makineniz varsa, 150 liralık keten kurutmak için kalibre edilmiş bir kurutucuya ihtiyacınız olacak” dedi. “Islak olduğunda malzeme daha ağırdır. Daha zayıf olan kurutucu, çamaşırları kurutmak, onları dışarıda tutmak ve sonuç olarak onları yakmak için daha uzun sürebilir. ”
Ve bir kurutucu çok zayıfsa, daha düşük bir sıcaklık iplikleri gerebilir. Uzun süreler için ılımlı bir sıcaklık genellikle en büyük düşmanınızdır. ”
Bir otel doğru ekipmana sahip olsa bile, eğitim genellikle zor bir iştir çünkü otel çamaşır işçileri yüksek bir devir oranına sahip olma eğilimindedir.
“Çalışanlar ısınmayı ya da kurutma süresini kısaltıyorlar” dedi. “Bazı yeniden eğitim olması gerekiyor.”

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top